23 Şubat 2016 Salı

Benim NYX Kapaticilarim

    NYX markasini Instagram uzerinden kesfetmistim ilk zamanlar. Burada satildigini bilmedigimden internet uzerinden siparis vermistim. Daha sonra baktim ki Boynerlerde varmis kostum gittim ama aradigim seyleri bulamadim tabii ki... Yagmalanmis bir stand ve acilip bozulmus testerlari olmayan urunler vardi. Simdi size gosterecegim kapaticilari Amerika'dan aldim.
 
    Daha onceki yazilarimi okuduysaniz az biraz goz alti morluklariyla ilgili sorunlar yasadigimi biliyorsunuzdur. O yuzden kapaticilar benim icin fazlasiyla onem tasiyorlar. Bugun size NYX markali kapaticilarimdan biraz biraz bahsedecegim.


    Bu markanin aldigim ilk kapaticisi bu HD concealerdi. Internet uzerinden almistim. Bildiginiz sari tonunda bir kapatici. Aciklamasinda koyu renk halkalar icin kullanildigi yazdigi icin direkt olarak elim buna gitmisti. Aydinlatici havasi da veriyor aslinda biraz. Sarimtrak bir rengi var, guzel kapatiyor. Yaglilik hissi yaratmiyor. ben ozellikle yazin, The Balm Shelter ve bu kapaticiyi uyguladiktan sonra bronzlastirici suruyordum yuzume. Agirlastirmadan gayet guzel kapatiyor morluklari. Alacaksaniz tavsiye ediyorum. Fiyatlari da uygun sayilabilir. Gerci dolar benim aldigim zamanlarda 2 lira civarindaydi, su an fiyatlari artmis olabilir malesef...


    Gelelim son zamanlarin en populer urunlerinden birine. Bu paletteki her rengin ciltte var olan tonlari dengeledigi soyleniyor. Sari renk; koyu tonlar, morluklar icin, yesil; kirmiziliklar, lila; sari tonlar, somon pembesi; mat ve donuk cildi aydinlatmada ve geriye kalan iki renk de kusurlari kapatmada kullaniliyormus. Yuzdeki ton uyumsuzluklarini bu renklerle kapattiktan sonra uzerine fondoteninizi uygulayabilirsiniz. Cok muhtesem bir sonuc vermese de ise bir nebze yaradigini soyleyebilirim.Ozellikle yesilin kirmiziliklari kapatmada etkisi gercekten buyuk. Yalniz gunluk makyajda insanin eli buna pek gitmiyor ugrastirdigi icin. Bu gibi inceliklere girerseniz makyajinizi 10 dakikada bitirmeniz pek soz konusu degil :)
    Ayrica son zamanlarda yabanci vloggerlarda gordugum sey gozalti morluklari icin turuncu renkte kapatici kullanmalari. Oyle hafif falan degil, bayagi bildiginiz koyu turuncu. NYX ve L.A Girl Pro Conceal markalarinda mevcut. Gozalti morluklarini turuncu kapaticiyla dengeleyip uzerine normalde kullandiginiz aydinlatici kapaticiyi uyguluyorsunuz. Anlatilanlara gore oldukca iyi sonuc veriyormus. Ancak ben Turkiye'de herhangi bir yerde ne gordum ne de buldum. Erkek arkadasima ismarlayacagim Amerika'dan getirmesi icin :) deneyince mutlaka paylasirim. Yalniz ondan istedigim baska bir concealer vardi yine NYX, turuncu pigmentleri tasiyan Dark Circle Concealer Corretcteur. Rengi tam turuncu olmamasina ragmen turuncu pigmentleri gercekten morluklari, koyu halkalari inanilmaz sekilde kapatiyor. 


    Bu kapaticinin icinde Hindistan cevizi yagi ve China clay, Turkcesi Kaolin bulunmaktaymis. Hindistan cevizi yaginin besleyici ve nemlendirici ozelligi oldugunu biliyordum ama kaolini ilk defa duydugum icin arastirdim. Kendisi porselen yapiminda kullanilan icinde mineraller, aluminyum, silis ve potas bulunan beyaz kil'mis. Isminin de kaolin olmasinin sebebi Cin'in Kao-Lin adli bolgesinde kesfedilmis olmasiymis. Kendisi saf halinde maske seklinde uygulandiginda kan dolasimini hizlandiriyor, cildi puruzsuzlestiriyor, siyah ve beyaz noktalari yok ederek cildi yumusatiyormus. Ayrica egzama gibi cilt rahatsizliklari icin de faydaliymis. Sanirim goz cevresi icin de faydali olacak ki bu kapaticinin icine koymuslar. Ben severek kullaniyorum, yumusak bir dokusu var kolayca dagiliyor ve morluklari guzel gizliyor. Eger sizin de goz cevresi koyuluklariyla ilgili problemleriniz varsa ve normalde kullandiginiz kapaticilardan istediginiz verimi alamiyorsaniz turuncu tonlarda bir kapatici kullanmanizi, uzerine klasik bir kapaticiyla dengelemenizi tavsiye ederim.



16 Şubat 2016 Salı

En Iyi Maskarayi Bulmaya Calismak..

    Bazen insanin eli yuzune bir sey surmeye gitmiyor. Ugrasasi gelmiyor, bazen cilt o kadar saglikli parliyor ki 'ayy boyle cok guzelim' diyorsunuz bir sey surmeye gerek yok. Ama iste o zamanlarda bile benim kullanmak zorunda oldugum 2 tane sey var; biri devvvv gozalti morluklarimi kapatmak icin bir kapatici, digeri de gri renkte, az ve kivrik olmayan kirpiklerim icin guzel bir maskara.
   
    Zaten kapatici kullandiktan sonra gozlerim buyuk olmalarina ragmen kirpiklerimin kalitesizliginden kaynakli oyle cipil cipil, sacma bir goruntu olusuyor ki maskara uzerine bir de hemencecik yalapsap bir eyeliner surmek zorunda kaliyorum. Simdiye kadar cok fazla maskara denedim. Her marka. Clinique, MAC, Lancome, Yves Saint Laurent, Estee Lauder vb. fiyatlari Watsons ve Gratis magazalarinda bulunan markalara gore cok daha yuklu olan tum markalar neredeyse. Annem hep bunlari alirdi. Biz de ortak kullanirdik. Elimin altina Watsons ve Gratis magazalari geldiginden beri hic bu urunlere geri donme ihtiyaci hissetmedim. Ozellikle Maybelline rimellerinden o kadar memnunum ki... Bence Lancome'a ciddi anlamda fark atabilirler. Lancome rimelleri kadar kirpikleri topak topak yapan ve cabucak kuruyup 1 ay icinde bozulan baska marka da gormedim.

    Bugun size su siralar elimde olan ve kullandigim maskaralari tek tek anlatacagim. Oncelikle favorimle baslamak istiyorum.


    Maybelline Rocket Volum maskarayi sinif arkadasim alip cok memnun kaldigini soyledikten sonra hemen Watsons'a kosup almistim. Iyi ki de almisim, hayatimda ilk defa bir maskarayi dibine kadar kullanip, gidip ikincisini aldim cunku. Birkac yerde gordum memnun kalmayanlar olmus. Tahminimce memnun kalmayanlarin kirpikleri yeterince gur ve kivrik olmali. Cunku firca yapisi geregiyle bu maskara oldukca yogun bir goruntu yaratiyor. Benim kirpiklerim de az, acik renkli ve kivrik olmadiklari icin cok rahat ve severek kullaniyorum. Dolgun, kivrik ve yogun kirpiklerim oluyor. Sadece alt kirpiklere uygularken dikkat edin veya daha klasik fircali bir rimel kullanabilirsiniz. Bulasmasi kolay oluyor yapisi itibariyle. Benim favorim kesinlikle bu! 2. bittiginde gidip yine alacagim. Baska ne marka ne model rimel denersem deneyeyim bundan bir tane her zaman olacak bende.


    Gelelim cooook buyuk umutlarla aldigim bu Benefit Roller Lash maskaraya. Tam bir fiyasko... Bu maskaranin ciktigi donemi hatirliyorum, Benefit tum hesaplarindan bas bas bagiriyordu kirpikleri kivirmaya, kivirirken aci cekmeye son diye. Isterlerse gelip kendileri de surebilirler teknigimde bir yanlis varsa diye soyluyorum. Zira bende gram kivriklik yaratmadi. O kadar pohpohladilar ki gidip duz kirpiklerim belki kivrilir diye aldim ama keske They're Real maskarayi tercih etseymisim. Sanirim bana daha uygun olabilir. Fircasi cok rahat kullaniliyor evet, ama oyle dolu dolu guzel kirpikler veremedi bana. Arka arkaya 2-3 defa uygulamam gerekiyor o yogunluk icin. Bir daha almam. Ama sizin yogun kirpikleriniz varsa rahatca kullanabilirsiniz. Iddiali bir goruntu istemiyorsaniz...


    Bir Maybelline daha. Maybelline urunlerini seviyorum. Neredeyse her seyini.. Makyajla bu kadar ilgili degilken kalitesiz oldugunu dusunurdum. Kullanmaya basladiktan sonra tum urunlerine bayildim diyebilirim. Bu maskaralarin her cesidinden aldim ama kuruyanlari vs attigimdan dolayi elimde bu ve Rocket kaldi sadece. Colossal Volum'un fircasi fazlaca klasik duz bir firca. Cok bir numarasi yok ama bundan da cok memnunum. Sade, guzel bir maskara surulmus izlenimi yaratiyor. Ne fazlasi ne azi. Tam kararinda. Kirpikleri guzelce ayiriyor, verdigi siyahlik yogun guzel. Cantaya atilip cikilabilecek bir urun kesinlikle. Alin bulunsun derim.


    Rimmel urunlerini de seviyorum aslina bakarsaniz. Fiyatlari cok uygun, fondotenleri harika, pudrasi muhtesem. Bu maskara benim Rimmel markali aldigim ilk ve tek maskara. Malesef kullandiktan sonra bir daha Rimmel'den maskara almaya cesaret edemedim. Bunu secme sebebimse argan yagi iceriyor olmasiydi. Hem rimel hem de kirpiklerimi besler diye dusundum ama hayal kirikligi yaratti. Fircasi cok hafif ve kirpiklerime surmeye calisirken -ki benimkiler oldukca yumusak ve azlar- egilip bukuluyor resmen. Rahatca suremiyorum. Rimel var mi yok mu belli bile olmuyor... Ben de baktim oyle bir etkisi yok, bazen cok koyu goz makyaji yapmissam ve zaten kirpiklerimin rimelli olmasinin cok bir onemi kalmiyorsa kullaniyorum veya da sadece alt kirpiklerime uyguluyorum bulasmasin, gereksiz bir yogunluk olmasin diye. Alinmasi gerekenler arasinda degil ama denenebilir de...


   Veee son 14 subat indiriminde aldigim son donemlerin populeri bu arkadas. Fircasindaki tirtiklarin cok sik olmamasi yuzunden bence kirpikleri birlestirip yogun ama fazla yogun bir goruntu yaratiyor. Surerken dikkatli olmak gerek cunku oraya buraya bulasmasi cok kolay. Benim icin o yogunluk goze batmiyor dedigim gibi zaten kirpiklerim az ama yogun kirpiklere sahip olanlarin tercih etmemesi gerektigini dusunuyorum. 3 kirpigi birlestirip tek yapiyor diyebilirim en kaba tabirle. Bence bu da bir Rocket degil, alinmamali demem ama illa ki alinmali da diyemiyorum.

    Ilerleyen donemlerde yeni aldigim maskaralar, deneyip begendiklerim/begenmediklerimi yazacagim. Siz de maskaralarla ilgili onerilerinizi benle paylasabilirsiniz :)







15 Şubat 2016 Pazartesi

Yves Rocher Sebo Vegetal Gozenek Sikilastirici Serum

    Siyah noktalarimdan arinmak uzere aldigim butun arac gerec, maske vs bircok urunden sonra aslinda en onemli olan seyin temizlenen gozeneklerin tekrar kirle dolmamasi icin sikilasmasi, giderek kuculmesi ve bu sebeple de artik eskisi kadar siyah nokta olusumunun engellenmesini saglamak icin gozenek sikilastirici bir seruma ihtiyacim olacagini dusunuyordum. Cok arastirdim, bir suru markanin pore minimizer adi altinda sattigi urunlere baktim ama bunlarin %90'inin Benefit Porefessional etkisi yaratmak uzere sunuldugunu anladim. Cogu pore minimizerlar sadece gozenekleri anlik olarak kucultuyor aslinda sadece gorunurluklerini azaltiyorlardi. Benim istedigim ise bu tarz kozmetik bir goruntuden ziyade gozeneklerimin gercekten zamanla kuculmesi/sikilasmasi ve bir daha siyah nokta olusmamasi icin yok olmalariydi.

    En sonunda Yves Rocher'de bu urunu gordum. Fiyati 49 liraydi. Yves Rocher urunleri tamamen dogal oldugundan denemeye deger diye dusundum. Daha once after sun ozelliklerini tasiyan bir bronzluk koruyucu kremini kullanmis cok da memnun kalmistim. 
    Bu serumu her gece kullaniyorum, neredeyse 3 ay oldu. Miktari az olmadigindan daha uzun sure de gidecek gibi duruyor. Kokusu bir harika, dokusu da oyle. yumusacik bir cilt yaratiyor. Ancak sivilceniz veya yeni temizlenmis acik gozenekleriniz varsa surdugunuzde bir yanma hissediyorsunuz. Icerigini okumadim ama herhalde bir miktar alkol olabilir. Velhasil uzun zamandir kullanmama ragmen bende gozenek sikilastirma/kucultme adina bir gelisme gosteremedi. Ama kullanmaya devam edecegim. Daha iyi bir gozenek kucultucu kesfedene kadar bununla idare etmeye devam... Tavsiyeleriniz olursa bana Instagram sayfamdan yazin lutfen :)




Siyah Noktalar XXX (2)


    Bir onceki postta siyah noktalarimdan nasil kurtulmaya calistigimi anlatmistim, simdi ikinci postta ise hijyeni nasil sagladigimi, siyah noktalardan arinan ve bosalan gozenekleri nasil daha uzun sure temiz tutmaya calistigimi anlatacagim.

    Ben o siyah nokta aparatini kullanmaya basladigimdan beri bu tonigi de kullaniyorum. Temizledigim bolgelere uyguluyorum. Kokusu cok guzel, hafif ve alkolu de asiri olmadigindan cilde fazla zarar vermiyor. O ferahlik, temizlik hissini yaratiyor ama uzun suredir kullanmama ragmen ben acikcasi gozle gorulur bir fayda sagladigini goremedim. Ama ben sivilce sikmaya da cok merakli bir insan olarak siktigim sivilcelerin uzerine de bundan uyguluyorum mikrop kapmasin, hemen kurusun vs diye. Kullanisli ve aslinda evde bulunmasi gereken bir urun. Uygulamasi basarili ama sonuc olarak bakildiginda siyah noktalara fazla etkili degil sadece.

TonyMoly Egg Pore Blackhead Steam Balm

Eveet gelelim bu arkadasa. Ben bu peelingin fotografini Amerikadaki Sephoralardan birinin vitrininde gordum. Siyah noktalar icin yaziyordu yaninda. Kutusunu falan boyle yumurta seklinde degisik gorunce acikcasi deneyesim geldi, almak istedim. Girdim sordum markasi Kore mensei, Tony Moly'mis. Malum son zamanlarda Kore'nin urettigi kozmetik urunler dev bir patlama yapti. Aliexpress'le birlikte ben de birkac sey denemistim. Ama bunun Sephora'da satildigini gorunce kotu olamaz herhalde diye dusundum. Kadin su anda ellerinde olmadigini soyledi, geldigi gibi bitiyormus. Gelen yorumlara bakilirsa herkes cok memnun dedi, biz evinize kargolayalim olan magazamizdan. Tamam dedim. 
    O gun bugundur haftada en az 3 kere dustan sonra yapiyorum bu peelingi. Limon kokuyor, tanecikleri cok basarili. Blackhead Steam Balm olarak gecmesinin sebebi ise bu peelingi daha etkili hale getirmek icin cildinize buhar vs verip gozenekleri acmaniza gerek yok. Cunku peeling kendiliginden isi/buhar etkisi yaratiyor. Basarili olup olmadigi tartisilir. Aslinda 3 asamali EggPore serisi. Bundan sonra Cooling Pack var. O da acilan temizlenen gozenekleri soguk etkisiyle kucultuyor. Hatta soyle gosterebilirim.

TonyMoly Egg Pore Tightening Cooling Pack
Yapisi kopuk gibi, rahatsiz edici bir kokusu yok. Surdugunuzde gercekten soguk etkisini hissediyorsunuz. Gozenekleri sikilastirdigini ise gozle gorebiliyorum. Bir onceki peelingden ne kadar memnun kalmadiysam bundan da o kadar memnun kaldim diyebilirim. Yalniz soyle bir dezavantaj var ki bildigim kadariyla buradaki Sephoralarda malesef yok.. Istanbul'da var midir bilemiyorum ama en azindan Izmir'dekilerde bulunmuyor. Internetten bir arastirma yapabilirsiniz. Aliexpress, amazon vs gibi sitelerden getirtebilirsiniz. Fiyatlari 10-12$ civarlarinda cok pahali degiller.

 Diger bir Amerika ganimetim. Yine Izmir Alsancak Sephora'da bulamadim bunu. Son zamanlarda bir suru marka bu tarz yuz yikama fircalari cikardilar piyasaya. Cogu elektrikli ama ben bunu cok sevdim. Ozellikle killari o kadar yumusak ve guzel temizliyor ki anlatamam. 16$ icin fazlaca iyi ve kaliteli. Zaten Sephora markali urunler genelde hic uzmuyor bizleri. Silikon tarafi da olu hucreleri ve gozenekleri temizliyor. Bulursaniz dusunmeden alin diyebilirim.


Gelelim kokusu berbat otesi olan bu maskeye. Gratislerde var. Birkac farkli cesidi de mevcut hatta. Fiyati uygun ama ne bir ise yariyor ne de kokusuna katlanabiliyorsunuz. O cirkin kokuya ragmen cok kez kullandim ama yapisi da maskeden ziyade peeling gibi ve hicbir faydasini gormedim. Alternatif urunler denenebilir. Hic almasaniz da olur..




13 Şubat 2016 Cumartesi

Siyah Noktalar XXX


    Yuksek ihtimalle erkek kadin ayirt etmeden hepimizin basina bela olan su siyah noktalardan kurtulmak oyle sanildigi kadar kolay olmuyor. Ya duzenli olarak ayda en az 2 defa iyi bir yerde cilt bakimi yaptirmak gerekli ki bu biraz masrafli olabilir, ya da kendi basimizin caresine kendimiz bakmamiz soz konusu. Genellikle herkesin soyle boyle bildigi en klasik yontem dustan sonra sicaklikla acilan gozenekleri sikmaktir. Ben de uzunca bir sure bu yolu denedim, dustan cikar cikmaz kil maskeleri yaptim, sir agda kullandim belki gozenekleri temizler diye, denedim de denedim. Istedigim sekilde YOK OLMADILAR. Tamam, biliyorum zaten kalici olarak yok edemem bunlari, cilt kirlenen bir sey sonucta, siz temizliyorsunuz o bir daha kirleniyor. Zaten siyah nokta dedigimiz sey ciltteki kir ve yag tabakasinin gozenekleri tikamasindan kaynakli olusan lanet pis bir sey. Cildinde olmayanlara cok ozenirim...
    Bu noktaciklarin iki tipi varmis diye okudum hep. Siyah olanlar goze en cok batanlar cildin ust tabakasinda kalanlar, bir de bunlarin beyazlari var daha alt tabakada sikisan beyaz gorunumlu yag butonu tarzindakiler. Her iki cesidi de iyi temizlenmedigi takdirde sivilcelenme yapiyorlar malesef...

    Gelelim kurtulma yollarina.. Ben bu dustan sonraki maskelerin falan ise yaramadigini gorunce derin arastirmalara basladim. Bir baska blogda su asagidaki aparati gordum. Cilt bakimi yaparken de bunu kullaniyorlarmis zaten. 

    Bu aparati Watsons'dan yaklasik 5 liraya aldim. Her dustan sonra burnumun uzerinde, kaslarimin ortasindaki bolgeye ve cenemdeki gorunen butun siyah noktalari minik halka seklindeki tarafiyla bastira bastira canim aciyana kadar yok etmeye calistim  :D. Alisana kadar ozellikle burun uzerinde cirkin bir acisi oluyor ama muhtemelen sizler de benim gibi bunun icin her turlu aciyi cekmeye razi gelebilirsiniz zira bu aparat MUH-TE-SEM! Ellerinizde sikamayacaginiz yerler var ki ozellikle benim burnum kesinlikle elle ugrasmaya musait degil. Halka kisminin yetisemedigi yerlerde daha derinlerdeki noktalara ulasmak icinse diger taraftaki fazlaca sivri ucu kullanabilirsiniz. minik bir delik acip halkayla tekrar bastirdiginizda acilan gozenekten sikisan yagi cikariyorsunuz rahatca. Ama kullanmadiginiz sure icinde uzerindeki plastigi cikarmasaniz iyi olur cunku elinize batabilir ve oldukca sivri-keskin kendisi.

    Simdi bu siyah noktalari nasil cikaracagimizi biliyoruz da dustan ciktigimizda yuzumuzdeki o buhar odasi etkisi olmuyor hicbir zaman. Cunku sampuanlaniyoruz, sabunlaniyoruz ve cilt gozenekleri sadece buharla temas etmediginden istedigimiz kadar acilmiyor, ustelik temizlik kimyasallari da bence bunu engelliyor. Bu yuzden bir yuz saunasi arayisina gectim. Arkadasim Watsons'dan aldigini soyleyince hemen gittim ben de aldim bir tane. Sadece yuz saunasi olarak gozenek acmak icin degil ayni zamanda nefes acici olarak da kullaniliyormus bunlar.






    Watsons'da 50 liraya satilan bu urun kullanimi kolay ve oldukca is goruyor. Minik haznesine olcu kabiyla suyunu koyuyorsunuz, dugmesini ceviriyorsunuz ve cok kisa surede buhar vermeye basliyor. ben yuzumu tam olarak buna oturtamiyorum cunku buhar o kadar sicak ki canim yaniyor. Bu yuzden havluyla basimi ortuyorum ve mumkun oldugunca yaklasmaya calisiyorum. 
Bu buhar uygulamasindan sonra da yukarida anlattigim aparatla oyma islemlerine basliyorum. 15 dakikadan fazla yuzunuzu buhara maruz birakmamaniz gerekiyor. Her seyin fazlasi zarar :D

    Buhar uygulamasini haftada 2 veya 3ten fazla yapmiyorum ama bunun yaninda da her dustan ciktigimda ne olur ne olmaz diye bir tur daha aparatimla temizliyorum. Her uygulamadan sonra da kolonya benzeri alkollu bir seyle aparati temizlemeniz sivilce olusumu ve hijyen acisindan da onemli tabii. 

    Isteee bunlar siyah noktalarimi temizlemek icin yaptigim basic uygulamarim. Bu uygulamardan sonra neler yaptigimi da bir sonraki yayinda anlatacagim. Simdiden siyah noktalarla ilgili sizlere ve kendime sabirlar diliyorum :)



6 Şubat 2016 Cumartesi

Highlighters*


    Son zamanlarda 'contouring&highlighting' modasi ortaya ciktigindan beri herhalde hepimizin almaya basladigi urunlerdir bu highlighter yani aydinlaticilar. 
    Ben henuz Turk bloglariyla hasir nesir degilken Youtube'da bircok yabanci -genellikle Amerika- cikisli vloggerlari izlerken en cok denk geldigim ve highlighter olarak kullanilan bu MAC mineralize skinfinish olmustu. Fazla cesit var mi yok mu bilmedigimden bir gun Alsancak MAC'e ugrayip almaya karar verdim. Aslinda videolarda gordugum ve istedigim renk bu degildi. Cok daha acik tonlarda, beyaz agirlikli ve icinde pembeler maviler bulunanini istemistim. Saticilara hayir istemiyorum bunu diyemedigimden elime tutusturdugunu aldim... -_-
    Ama memnun kalmadigimi soyleyemem. Dogal, parlak beyazlik yerine daha bakir tonlarda bir isilti veriyor bu MAC. yine de digerini deneyemedigim icin icimde kaldi ama herhalde gidip bir ara onu da alabilirim :) 
    Ben biraz yogun seviyorum aydinlatmayi, MAC'te ise o istedigim aydinligi cok yogun uygulayarak saglayabiliyorum. Surdukce sanki hic yetmiyormus gibi geliyor once, ama dogru isikta net belli ediyor kendini. Yine de cok kacirmamak icin kendimi tutuyorum yuzum ay parcasi gibi gereksiz parlamasin diye :)

Gorundugu uzere aslinda MAC ve The Balm arasinda cok fazla ton farki varmis gibi geliyor ilk bakista. Ama aslinda cok asiri bir fark yok,  elmacik kemikleri uzerinden ziyade goz pinari ve kas altinda kullanildiginda farki daha net anliyorsunuz. MAC Balm'a gore bir iki ton daha bakir bitisli kaliyor. Balm daha sarimtrak, sampanya gibi. Bu ikisi belki birbirini destekliyor gibi ama Benefit tamamen farkli. Beyaz-pembe tonlarinda ve diger ikisine gore daha metalik kaliyor. Ben onu kullandigimda istedigim etkiyi alamadim nedense. Yapisi sivi oldugu icin de sanki suratimda islaklik birakti gibi geldi. Cirkin mi? hayir. Ama abartilacak kadar bir etki yaratmiyor. Benefit urunleri kaliteli olabilir evet, ama abartildigi kadar mukemmel degiller bence. 


    Tenimde duruslari boyle. MAC ve Balm arasindaki farki anlamak icin dikkatli incelemek gerekiyor ama Benefitteki o beyazligi hemen fark edebilirsiniz. 
    Velhasil ben 3unden de cok memnunum. Benefiti parmaklarim veya Real Techniques sungerle uyguluyorum sivi oldugu icin. diger ikisini de fircayla uyguluyorum ama daha yogun bir parlaklik icin parmaklarimla da surebiliyorum. Ekstra olarak, Highbeam'in kas alti aydinlatmada diger ikisine oranla cok daha dogal ve guzel bir etki yarattigini da soyleyebilirim. Iclerinde en uygun fiyatli olan The Balm, sanirim MAC 85 lira civarlarinda, En pahalisi ise Benefit. Karar sizin :)



29 Ocak 2016 Cuma

Benefit It's Potent! Eye Cream



    Turkiye'de de hali hazirda bir gozalti ve goz cevresi morluklarimi yok etme cabasi icerisindeydim. Ancak ne alacagimi bilemedim acikcasi. Amerika'ya gidecegim kesinlestiginde Benefit urunlerini toparlar gelirim demistim. Velhasil aradim taradim bircok makyaj malzemesi aldim ama su goz cevresine bir turlu sira gelemedi. Ben oradayken de Benefit'in su Air Patrol'u bir anda patlama yapti. Kapatici ozelliginin yani sira goz cevresi icin tedavi edici icerikli oldugu yaziyordu her yerde. Onu mu alsam baska marka bir sey mi bulsam derken bir gun Sephora'da dayanamayip aliverdim bunu. 
    Turkiye'ye donunce kullanmaya baslayayim dedim, duzenli olsun ki sonucu gorebileyim. Benim goz cevrem genel olarak bildiginiz mor. Hatta siyaha kacan boyle tuhaf, kapatilamaz bir koyulukta. Ozellikle de kazayagi bolgem. Bu da yetmezmis gibi goz kapaklarimin da rengi cok koyu. Daha once bu konuyla akalali hic krem vs kullanmamistim herhalde o yuzden bu kreme fazlaca umit baglamisim. Benefit diye de olabilir sonucta kaliteli...
    Fakat baktigimda bu kremi duzenli olarak 2 aydir her gece yatmadan uyguluyorum. Henuz hicbir faydasini goremedim maalesef... Dokusu gercekten cok guzel sanki su bazli gibi. Kolayca dagiliyor, ferahlik hissediyorsunuz surunce. Ama goz cevresini aydinlatma/koyu ve soluk rengi yok etme vaadini bende gerceklestiremedi.
    Gecen gun Kiehls'e gittigimde orada goz cevresi morluklarini tedavi edici bir krem gordum. Soylediklerine gore yatmadan once suruyorsunuz, sabah kalktiginizda bile farki anlayabiliyormussunuz. Urun tanitimi yapan kiz morluklarin iki cesitte belirdigini; birinin yorgunluk/uykusuzluk vs gibi nedenlerden kaynaklabildigini, digerinin ise genetik oldugunu soyledi. Uykusuzluk ve yorgunluga bagli morluklari tedavi edebiliyor kremler ama genetik icin bir sey yapamiyor dedi. Benimkiler genetik olabilir belki ama yine de bazen daha az veya daha cok olduklarini goruyorum. Bu bitince Kiehls'i deneyecegim sanirim. 
    Ama yine de sifir fayda sagladigini dusunmuyorum. Mutlaka bir faydasi dokunuyordur kullandigimda. Sadece istedigim o gozle gorulur etkiyi yakalayamadi o kadar.. Kesinlikle almayin demem ama deneme amacli daha uygun fiyatli bir seyler bakabilirsiniz. Ben yanlis hatirlamiyorsam 30$ odemistim. Burada da 100 liranin uzerindedir fiyati. 

27 Ocak 2016 Çarşamba

2016 Ocak Ayi Sephora Indirimi

    Sephora Turkiye'nin Instagram hesabinda gorup sevindigim indirim haberinin ardindan cok gecmeden tabii ki kosturarak Izmir/Alsancak'taki magazasina attim kendimi. Asil amacim 10 liraya dusen farlardan boyle turuncumsu bir kiremit rengi kapmakti fakat gittigimde gordum ki kalan renk cesitleri en fazla 3-4 ve o renkler de mor, yesil gibi cok siklikla kullanilmayanlar.

    Kendimce bakinip dururken bir seyler almazsam acayip icime dert olacagini bildigimden 25 liraya goz karari tenime uyacagini dusundugum mineral pudrayi, 15 liraya testerini goremeden sepete attigim R24 numarali ruju, bana 'lip primer' adi altinda verdikleri 15 lira olan tuhaf sedefli beyaz dudak kremini ve acik seftali tonunda yine 15 lira olan pariliti alligi aldim.


    Alliktan gercekten cok memnun kaldim, aslinda istedigim bunun birkac ton koyusuydu ama indirimdeyken kendimi tutamayip aldim. Daha once kullanip memnun kalmistim Sephora'nin boyle pariltili alligindan. itici bir isiltisi yok, guzel dagiliyor oyle elma yanak gibi de durmuyor. Tonunun acik ve dogal olmasindan da kaynakli olabilir tabii ama kesinlikle tavsiye ederim. 

    Soylediklerine gore pudra kapatici ozelligi olan, fondoten pudra dediklerindenmis ama benim cildim kuru oldugu icin henuz tek basina kullanmaya cesaret edemedim. Ancak acele ile evden cikarken soyle bir renk tonu esitlemek, hafif puruzsuzluk hissi yaratmak icin kullanilabilir. Icinde cift tarafli sungeri var, siyah tarafi daha yogun; gri tarafi ise daha hafif uygulama yapmak icinmis ama ben direk fircayla uyguluyorum fondotenimin uzerine. Setting powder (sabitleyici pudra) etkisi kesinlikle yok, onun icin alacaksaniz tavsiye etmiyorum. Dokusu bana daha kalin geldi o da muhtemelen kapatici pudra olmasindan kaynaklaniyor. 



    Ruj ise testeri denemeden aldigim icin hafiften bende pismanlik yaratmadi degil. Bir ton acigini R23'u alsaymisim daha iyi olurmus dedim en basta. Ama sonra da bu tarz tam anlamiyla patlican moru tonlarinda bir rujum olmadigini dusununce iyi olmus dedim. Flormar'in matlastirici Lip Primer'ini henuz yeni aldim onunla denemek istiyorum cunku bu ruj oyle %100 mat degil. Hafif yagli. Ancak cidden bayaaaa bir koyu. Goz makyajiyla dengelemek gerek. Bir gun insallah orneklendirip fotografimi koyacak cesarete ulasabilirim :)

    Gelelim su gereksiz Lip Top Coat-Lip Designer dedikleri seye. Uzerinde boyle yaziyor ama bence ne top coat ne de base. sacma sapan, bildiginiz beyaz sedefli ruj. Belki uyum saglayan, guzel gosteren bir rujla karistirildiginda kullanisli olabilir, guzel durabilir ama denemeden bilemem. Ben alir almaz bu Sephora rujla denedim. Rezaletti. 15 liraya asla degmezmis. Almayin derim!

    Simdilik benden bu kadar, her gun farkli farkli urunleri paylasmaya calisacagim kizlar, gorusmek uzereeee :)